Information

Returbutiken

I Returbutiken kan du fynda bland kommunens överskottsmaterial, polisens hittegods och bidrag från företag och privatpersoner.

Återvinning och återbruk för miljöns skull

Vår verksamhet kännetecknas av ett miljömedvetet kretsloppstänkande. Med en total butiksyta på cirka 1 900 kvadratmeter är vi Norrlands största återbruksbutik. Våra lokaler är fyllda med möbler, husgeråd och återvunnet byggnadsmaterial.

Vi renoverar och nytillverkar av återvunnet material

Vi har ett eget snickeri och tapetseri som hjälper oss med renovering och omklädning av möbler. Vår verkstad renoverar upphittade cyklar och tillverkar bland annat grillar och höj- och sänkbara underreden till arbetsbord. På byggavdelningen tillverkas det sopbodar, friggebodar och blomlådor. Det som gemensamt förenar vår verksamhet är återbrukstanken, tillverkningen i våra verkstäder sker därför till stor del med återvunnet material.

Du är alltid välkommen att besöka oss!

Kontakt

Tegelbruksvägen 7
907 42 UMEÅ

E-post: returbutiken@umea.se
Telefon: 090-16 49 12

 

Utmärkelser

Handelsgalan Umeå 2013 – Årets hållbara butik
Handelsgalan Umeå 2020 – Årets hållbara lösning

 

Viva arbetsmarknad

Viva arbetsmarknad verksamhet består av två huvudområ­den. Människa och miljö.

Området människa innefattar att Viva arbetsmarknad är det största enskilda arbets­marknadsprogrammet i kommunen med uppdrag att stärka individens möjligheter till en meningsfull sysselsättning samt att förstärka dennes kompetens och förmåga med inriktning mot utbildning eller arbets­marknad.

Området miljö innefattar att Viva arbetsmarknad ingår som ett led i Umeå Kommuns miljösatsning för återbruk/återvinning. Ar­betet i verksamheten präglas därför av en helhetssyn för hållbar miljöutveckling med fokus på återbruk, minimal deponi och ett effektivt nyttjande av energi.

För mer information om Viva arbetsmarknad se: http://goo.gl/EGfOll